Trends


Vrouwen

De nieuwe dames looks voor de winter: dit seizoen kleden we ons warm. Er wordt kleding aangeboden kleding die ons zacht omhult en warm verpakt.  Lange mantels komen terug! We zien weer warme mutsen en grof gebreide items. Trend items zoals de culotte vinden we nu in een nieuwe look. Verkorte broekspijpen leggen de nadruk op de enkels. Naast de culotte is er dus nog een nieuwe trend dit seizoen; de wijde verkorte broek.

Strepen zorgen voor afwisseling. Gebreide items vind je nu met een robuuste en harige uitstraling. De natuurlijke materialen houden warm en deze items zijn daardoor must-haves voor het winter seizoen. We hopen dan ook op een koude winter…
Oversized items zoals capes omhullen ons laag voor laag. De laagjes-look dragen we graag in de herfst en winter. Natuurlijke materialen en vernieuwende breitechnieken voelen heerlijk aan.

Elementen uit de herenmode breken de vrouwelijke look en zorgen voor spannende stijl-contrasten. Stijlvolle stoffen uit de herenmode met ruitpatroon, krijtstreep en pied-de-poule prints. Daarnaast wordt de opstaande kraag weer hip dit nieuwe seizoen.

Kleuren: klassieke combinaties in lichte of donkere basics worden gecombineerd met felle accenten en metallic materialen. Zowel op een romantische manier, als figuratief als in grafische motieven. Paars en grijsblauw winnen terrein. Mosgeel en aquagroen zijn mooie accenten, die ook in accessoires kunnen worden toegepast.
Het kleurbeeld winter 2017-2018 voor de klassieke vrouw, reflecteert goed wat er aan de hand is. Zoals in mode uiteenlopende invloeden vredig naast elkaar bestaan en worden vermengd, waardoor interessante mengtonen ontstaan. Het beeld is gedempt, maar niet kleurloos. Tonen zijn warm en er zijn frissere kleuraccenten. Donkere groenen worden bijvoorbeeld opgelicht met aqua en warm cognac als moderne twist in klassieke combinaties. Roden en bruinen worden onderling gecombineerd en blauw is een dankbare basis om mee te combineren.

In onze damescollectie hebben een grote diversiteit aan korte laarsjes zoals gekleed, sportief en stoer, met platte-, tussen- of hoge hak. Ook z.g. Bikerbooties zijn komende winter een item evenals de (niet meer weg te denken) sneakers.
In de schoenencollectie gaat het voornamelijk om modische brogue molières. Uiteraard hebben ook modische pumps voor de liefhebbers! Belangrijke kleuren zijn zwart, blauw, grijs, taupe en cognac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Mannen

Mannentrends zijn net als die van de dames onderhavig aan de tijdsgeest. De tijd van macho- en metromannen is voorbij en ook de hipster is op zijn retour. Ontwerpers laten zich inspireren door klassieke voorbeelden en kiezen duidelijk voor een revival van deze tijd; althans zeker voor de ‘look and feel’ van de kleding uit de jaren ’80.

Brede schouders, double breasted colberts en vooral de keuze voor bomberjacks, al dan niet met teddybontkragen vallen op in deze trend. Suède, denim en leer zijn veel gebruikte materialen. De kleuren: De seventies zijn een belangrijke trend, daarom mag bruin – in allerlei soorten gradaties – niet ontbreken op de kleurkaart. Chocoladebruin doet het met nachtblauw en wijnrood heel goed en geeft een chic effect. Daarnaast zien we dat veel donkere tinten met net een andere ondertoon in een ton-sûr-ton-look met elkaar worden gecombineerd.

Kleurbeeld modisch: de seventies zijn een belangrijke trend, daarom mag bruin – in allerlei soorten gradaties – niet ontbreken op de kleurkaart. Chocoladebruin doet het met nachtblauw en wijnrood heel goed en geeft een chic effect. Daarnaast zien we dat veel donkere tinten met net een andere ondertoon in een ton-sûr-ton-look met elkaar worden gecombineerd.
Veel typische herfstkleuren zien we dit winterseizoen voor de klassieke man als wijnrood, terracotta en roestbruin. Wel worden de kleuren op een ongewone manier met elkaar gecombineerd; vooral blauwtinten met bruin. En er is veel aandacht voor paars, zowel in opvallend violet als in een toegankelijke donkerdere variant.

In onze herenschoenencollectie zien we veel sportieve, halfhoge sneaker varianten en stoere boots. Geklede klassieke molières en laarzen ontbreken natuurlijk niet in ons assortiment. De belangrijke kleuren dit seizoen zijn bruin en cognac, naast blauw, grijs en zwart.

 

Bron: Textilia- Christine Boland en Yda Vijfvinkel

 

Bewaren


2019 © Vijfvinkel | Al sinds 1931 een begrip op het gebied van schoenenmode in Barendrecht