De familie Vijfvinkel

Al sinds 1931 een begrip in Barendrecht

Vijfvinkel Schoenen is al sinds 1931 een begrip in Barendrecht op het gebied van schoenmode. Van ver buiten Barendrecht weten trouwe klanten onze schoenenspeciaalzaak te vinden.

Bewaren

Gevestigd Barendrecht Centrum presenteren wij op 200 vierkante meter een ruim gesorteerde en eigentijdse collectie dames- en herenschoenen.  Ook voor tassen, lederwaren en schoen-verzorgingsproducten kunt u bij ons terecht.

Onze gastvrije sfeer, vakkundig advies én onze goede service – zowel voor als na de verkoop – zijn voor veel klanten redenen ook een volgend paar schoenen bij ons aan te schaffen. We hopen ook u binnenkort in onze winkel te begroeten!

Bewaren

Onze geschiedenis

Een Rijke historie

De familie Vijfvinkel verdient al ruim 380 jaar in Barendrecht haar boterham met schoenen en leer. In de totale geschiedenis van de schoen is dit slechts een voetnoot, maar wél een hele kleurrijke en interessante. Pleun Vijfvinkel vertelt in dit artikel over de geschiedenis van zijn familie en het familiebedrijf, twee geschiedenissen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De oorspronkelijke lezing omtrent de eerste Vijfvinkel is dat deze uit Duitsland afkomstig is en dat hij uit religieuze overwegingen naar Nederland is vertrokken. Hij was waarschijnlijk afkomstig uit een gebied met een katholieke vorst, en Duitsers werden geacht het zelfde geloof aan te hangen als hun landheer. Dat maakt het aannemelijk dat hij afkomstig geweest is uit Westfalen of uit de omgeving van het Rijnland. Een andere mogelijkheid is dat hij als vakbekwaam ambachtsman al enkele malen op en neer gereisd was naar de Nederlandse gewesten, en dat hij uiteindelijk (misschien wel vanwege een Nederlandse vrouw) gekozen heeft voor definitieve vestiging in Nederland.

Bewaren


2020 © Vijfvinkel | Al sinds 1931 een begrip op het gebied van schoenenmode in Barendrecht