Trends Heren


MANNEN

De leidraad voor de herencollecties zomer 2019 is de streetstyle,
dus ‘de mode op straat’. De vrijetijdskleding en vooral het joggingpak inspireerde de ontwerpers. Met als resultaat, een ruimvallende broek die lekker nonchalant wordt gedragen. Je kunt hem combineren met een gebreide trui of blouse.
We zien joggingpakken met technologische details, met heel veel ritsen en met capuchons. Mannen dragen de blouse over een T-shirt. Wordt de blouse over de broek gedragen. dan piept het shirt er onderuit. De blouse in de broek stoppen kan ook.
Draag je liever geen jas? Dat is geen probleem, een bodywarmer trek je snel even aan.
Zakelijke kleding wordt losser, met ruim vallende pantalons en colberts met een bredere schouderpartij. Voor wie durft: soms wordt een colbert die bij elkaar gehouden met een riem of ketting. Kostuums zijn er in donkere kleuren zoals zwart en bruin, met een krijtstreep en in zachte pasteltinten zoals roze (!), mintgroen en blauw. Verder is ook de mannenmode kleurrijk. We zien: okergeel, bruin, zwart, wit, roze, groen, rood en zachte pasteltinten. Dessins zijn heel verschillend. Zo zijn er, net als in de vrouwenmode bloemenprints, strepen en ruiten. Dit bij voorkeur met elkaar combineren!
Kleuren MAN MODE
Het kleurenpalet voor casual mannenmode bestaat uit veel retro kleurcombinaties, zoals bordeaux- en kleiachtig rood gecombineerd met bruin, grijs en beige. Felle gele en oranje accenten geven die laatste twee tinten een moderne oppepper. Ook blauwen zijn belangrijk bijvoorbeeld in combinatie met beige.


Kleuren MAN KLASSIEK
De tinten voor de klassieke mannenmode van dit seizoen zijn veelal zacht. Denk aan kleuren als pastelgeel, poederroze en zeer lichtblauw, die ook veel met elkaar gecombineerd worden. Ook zien we veel bijzondere ‘verschoten’ kleuren die tussen twee tinten inzitten. Geeltinten in combinatie met donkerbeige en bruin zorgen voor een jarenzestig- en -zeventigmodebeeld.

SCHOENEN
Zwart en wit blijven belangrijke pijlers in de herenschoenen. Naast de bruintinten voor de leren schoenen zijn er veel alternatieve materialen die uitnodigen om flink met kleur te experimenteren in de sneaker stijlen. Een intens geel en knalrood die in combinaties veel voorkomen met zwart, wit en grijs.


2019 © Vijfvinkel | Al sinds 1931 een begrip op het gebied van schoenenmode in Barendrecht