Trends Heren


MANNEN

Een aantal mannenmode trends voor herfst winter 2018 2019 zet ik op een rijtje,
om een idee te krijgen van de nieuwe wintermode.

Kleur
In kledingcollecties zien we ook voor mannen, felle kleuren en opvallende kleurcombinaties.

Bruin is terug
De winter staat in het teken van kleur echter in de schoenenmode is er een klassieker terug: bruin in alle mogelijke nuances. In geklede en sportieve schoenen en stoere boots.

Oversized
De mode pakt het groots aan. Vooral de schouderpartijen à la jaren ’80 en ’90, zijn deze winter terug van weggeweest! Ook de klassieke mannenkleding valt ruimer dan dat we jaren hebben gezien.

Fantasieën
Denk bij shirts aan ruiten, bloemen en tijgerprints. Ook Oosterse fantasie motieven spelen een rol.

Leer
Niets nieuws voor de winter, met dat verschil dat deze winter leer op leer wordt gedragen!

Techno-wear en gewatteerde jacks
De mode vertoont nog steeds sportkleding invloeden en kan tegelijkertijd gekleed als sportief gedragen worden. Sneakers van technomateriaal zijn hier een voorbeeld van.

Stoere of aparte truien
De wintertruien voor het komende seizoen, zijn stoer en mannelijk. Ze hebben dikke kabels en zien er zelfgebreid uit. Het zijn truien die je snel even aanschiet en waar je je goed in voelt. Het leuke ervan is dat je ze ook onder een blazer mag dragen. Hiermee creëer je een interessant contrast tussen casual/formeel. Rood is hiervoor een superkleur voor het komende seizoen. Het hoeft geen felrood te zijn. Steenrode tinten en Bordeauxrood zijn bijvoorbeeld trendy en laten zich gemakkelijk dragen. En verder zien we ook hier grijstinten, aardetinten, bruintinten. Truien met fantasieën mogen ook. Ga voor strepen of blokken of voor een trui met een spannende afbeelding.

Het kostuum wordt informeel
Strak in het pak of niet? Deze winter mag het wat losser!
Het jasje en broek zijn in een vrij sportieve stoffen uitgevoerd en het jasje zelf heeft vaak een bijzondere vormgeving. Het jasje is hoog gesloten en de grote borstzak heeft een sportieve uitstraling. Zo’n pak is origineel, gekleed en sportief tegelijk. Soms hebben de jasjes een ritssluiting en de kragen en zakken zijn met felgekleurde dierenprints afgezet.

De ‘Krijtstreep’ een klassieker in de kostuums, de (zaken)man (weer) graag verwelkomen.

De schoenenmode voor mannen is stoer en sportief. Onder informele kostuums worden zowel geklede, sportieve schoenen en sneakers gedragen.


2019 © Vijfvinkel | Al sinds 1931 een begrip op het gebied van schoenenmode in Barendrecht