Trends Dames


Wat zijn de nieuwste en belangrijkste modetrends die je dit najaar gaat zien? De lijnen langzaam aan het veranderen. Kleding wordt wijder, breder en langer. Kleuren zijn af en toe fel. De taille is een aandachtsgebied en (brede) ceintuurs komen weer in beeld. Broeken worden wijder en de taille wordt hoger. Ook zijn er broeken met een opstaande rand en bindceintuur in de taille. Net als afgelopen zomer worden rokken en jurken langer. Meer en meer zie je rokken met een lengte over de knie. En de maxi-jurk is terug zo ook gebreide of wollen jurken. De plooirok is bezig met een opleving en ook de ‘Prince de galles’ ruit zien we zowel in kleding als schoenen terug. De rok met lange laarzen eronder is een beeld dat vaker we vaker zullen gaan zien. Veel truien en vooral coltruien, zijn niet langer saai. Ze zijn voorzien van kabels, kleurige patronen of andere versieringen. De mouwen van truien en blouses zijn net als vorige winter lang, wijd of apart. Bij een groot deel van de kleding komt het gebruik van schoudervulling terug. Bij de jassen van dit seizoen zijn lange jassen tot net over de knie. De jassen zijn royaal en worden dikwijls met een ceintuur geknoopt.
Verder zijn er veel kortere jassen van kunstbont en capes worden weer populair. De dierenprints blijven onverminderd in kleding en schoenen te zien .
Kleur mag deze winter en veel glans, en voornamelijk zilver, gaan we veel te zien. Variaties op het mannenpak of kostuum zijn ook dit seizoen weer veel te zien. Het getailleerde colbert wordt vaak met ceintuur, gedragen op een rok of broek.

Western laarzen
De zogenaamde Citywestern is dé laars voor dit seizoen. Je kunt ze onder lange rokken of jurken dragen, maar ook onder een jeans. Het model varieert; veelal zijn het vierkante neuzen maar het kan ook een spitser of ronder leest zijn met een stevige hak. Het meest gebruikte materiaal is leer met slangenprint.

Biker booties
Stoere veterlaarsjes blijven een belangrijk thema deze winter. De uitvoeringen zijn verfijnd en vrouwelijker. Zwart, zwart lakleer en cognac voeren hier als kleur de boventoon.

Sneakers
Sneakers blijven in het modebeeld. Het lijkt er op dat het een basisartikel wordt net als de jeans die niet meer weg te denken is uit de garderobe. Sneakers worden zowel door jong als oud gedragen.

Dierenprints op schoenen
Veel dierenprints al dan niet gecombineerd zien we nog steeds op schoenen en tassen. Panterprints en slangenprints bijvoorbeeld en zien dat ook in kleuren. Schoenen en laarzen met een slangenprint zijn een must-have voor deze winter. Denk ook aan laarsjes met een okergele slangenprint die je dan bij een jeans kunt dragen.

Afzaklaarzen
Nog een item wat genoemd mag worden, is de ¾ afzaklaars: de wat hogere laars die net onder of boven de knie valt, en die een beetje rimpelt. Je hebt ze in het suède maar vooral ook in leren uitvoering. Dit type laarzen draag je het makkelijkst onder een lange jurk of een lange rok. Ze hebben vaak een wat bredere hak waardoor je wat meer comfort hebt. Je kunt ze zelfs nog over een broek dragen omdat ze wat wijder zijn, je hebt sowieso wat meer ruimte.

Klassiek kleurbeeld:


Trend kleurbeeld:

 

 

 

 


2020 © Vijfvinkel | Al sinds 1931 een begrip op het gebied van schoenenmode in Barendrecht