Trends Dames


VROUWEN

In het voorjaar en de zomer van 2019 is de mode uitbundig en kleurrijk. En dat geldt niet alleen voor kleding, ook sieraden zijn groot, opvallend en worden in lagen gedragen. Dat uitbundige zie je terug in de combinatie van kledingstukken met verschillende prints. Ruiten, strepen, blokken en dieren- en bloemenprints, alles kan en mag. Het eerste dat opvalt bij de collecties van dit seizoen, zijn de grote pofmouwen. Je ziet het bij allerlei lengtes van mouwen. Veel kleding met applicaties. Applicaties van opvallende teksten, of van afbeeldingen met dieren of bloemen. Stoere cargo broeken en overalls en ook doorzichtige romantische jurken met daaronder kanten lingerie. Ken je nog de manier om T-shirts zelf te verven? Door er knopen in te leggen of touwtjes omheen te binden voordat je ze in de verf doopt, ontstaan er interessante motieven. Dat soort stoffen zijn veel te zien. Veel lange wijde rokken, sommige met smalle platte plooien. De rokken vallen op of onder de kuit. Veel mode is nog steeds romantisch met veel roesjes en franjes. Het past natuurlijk ook bij de pofmouwen.
Veel pakken en broeken met wijde pijpen. Daarop wijde jasjes of tunieken.

Kleuren VROUW MODE
Belangrijker dan de kleuren zelf is combineren hiervan. Een eigen individuele
stijl uit zich in contrasterende, ongewone en onverwachte accenten en combinaties. Lila en roze zijn belangrijke basiskleuren en felgroen is een van de opvallende accenten.

Kleuren VROUW KLASSIEK
Net als bij VROUW MODE wordt het combineren belangrijker dan de kleuren zelf. Denk aan klassieke natuurlijke kleurcombinaties die een verrassende twist krijgen door frisse accenten en contrasten. Roze speelt een grote rol, als hoofdkleur, maar ook als accent.

SCHOENEN
Veel metallicleer en combinaties hiermee, zien we ook deze zomer terug. Naast felle kleuren zoals o.a. geel en rood. Er zijn heel veel platte schoenen, sandalen en slippers te zien. Met een open neus of met uitsparingen. Slippers hebben een luxe uitstraling, veel glitter en ook wel voorzien van een lage hak. Natuurlijk in de kleur van je outfit. Ook onder wat meer geklede outfits worden platte en makkelijke schoenen (sneaker invloed) te zien.

 


2019 © Vijfvinkel | Al sinds 1931 een begrip op het gebied van schoenenmode in Barendrecht